Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Mijn naam is Ina Meijer van Rhee.
Voordat ik begon als zelfstandig relatie- en communicatietherapeut heb ik ruim 20 jaar in het bedrijfsleven ondernemers en startende ondernemers begeleid. Ruim 10 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van medici.  Naast begeleiding gaf ik ook veel trainingen, waaronder communicatie-, sociaalvaardigheid-, en ook management trainingen. Vaak hoorde ik:

Had ik dit als kind maar geleerd, wat had ik het dan een stuk gemakkelijker gehad

Na een wereldreis per fiets in 1996 besloot ik voor mijzelf te gaan beginnen. Ik ben mij nog verder gaan specialiseren in het begeleiden en trainen van kinderen, jongeren en volwassenen, individueel en in groepen. In 2008 werd ik onverwachts ernstig ziek en moest ik opvang regelen voor mijn cliënten, alleen al mijn cliënten gaven aan dat zij op mij wilden wachten.

Goed voor mijn ego, maar hoe moest ik dit doen? Mijn cliënten waren geweldig, samen stonden we sterk, zij pasten zich aan. In de week van de chemo vanaf mijn bed alleen telefonische consulten, zo kon ik doorwerken.

Wat heeft dit mij gebracht? Heel veel. Eigenlijk, een totaal nieuwe manier van werken. Veel nieuwe inzichten die ik zonder mijn ziekte nooit bedacht zou hebben. Dit heb ik door en door ontwikkeld, getest bij heel veel cliënten jong en oud, bij privépersonen en ondernemers.

Bij de eerste sessie geeft iedereen aan dat hun ogen in één keer open zijn gegaan, dat zij ineens alle relaties om hen heen anders zijn gaan zien, dat zij herkennen wat er geactiveerd wordt bij hen zelf en de ander. Zij zijn erg enthousiast. Vaak zeggen ze, had ik dit maar geweten toen ik jong was, dan had ik het nu een stuk gemakkelijker gehad.

Gemiddeld wordt deze eerste sessie beoordeeld met een 9. De meeste kinderen en hun ouders beoordelen het met een 10. Kinderen leren veel sneller dan volwassenen indien iedereen om hen heen meewerkt, alle neuzen de zelfde kant opstaan. Zij hebben meestal minder ballast en doen gewoon direct wat hen geleerd worden. Vaak vertellen veel ouders dat ook zij heel veel geleerd hebben van de training van hun kind.

Ik noem deze methode de

50% Ik Jij Wij methode.
Een oogarts beschreef het na één consult als volgt:“Het voelt voor mij net of ik aan één oog geopereerd ben aan staar, hiermee zie ik ineens helemaal helder. Het andere oog moet nog geopereerd worden hiermee zie ik nog troebel, diepte inschatten is daarom nog een beetje lastig, maar dat leer ik door gewone therapie.

Tot mijn verrassing wordt ik vanuit het hele land benaderd, zelfs vanuit het buitenland.
Daarom nu ook online te volgen.

Nu ook online

Mensen vergelijken het met de paperclip, net zo simpel en eenvoudig, heel gemakkelijk toepasbaar, voor jong en oud, voor binnen en buiten bedrijven.

Voor mij is het een eer wanneer ik mee mag kijken in iemands proces.

Ik heb heel veel verschillende soorten opleidingen gevolgd. Veel daarvan in Nederland, maar ook heb ik kennis opgedaan in andere landen, zoals Australië en de Verenigde Staten.

Trainingen die ik gedaan heb: Oplossingsgericht werken, Master-Practioner Neuro Liguístisch Programmeren, diverse NLP trainingen Neuro-Linguïstisch programmeer, Integratieve therapie, Kindertherapie/counseler,  lerarenopleiding, accountancy en veel verschillende soorten trainingen op het controlerende en financiële vlak. In Australië Energie Movement een internationale training voor coaching, training en consulting en Ki-force, diverse soorten sociale vaardigheid-, weerbaarheid- en faalangstreductie trainingen, RET, omdenken, oplossingsgerichtwerken, 4 en 5 GGGG, Stress reductie, Daniel Ofman, kernkwadranten,  kernkwaliteiten, praktische Mindfulness, werken met EQ, omgaan met dood. Diverse trainingen over liefde en seksualiteit, familieopstellingen en speelkracht. Verder heb ik nog veel meer trainingen gevolgd op het gebied van psychologie, communicatie, bewustwording en groei.

Diverse opleidingen hebben gemaakt dat ik mij ook specialist mag noemen in relatietherapie, scheiding, goed uit elkaar gaan, hoe verder, wat kinderen nodig hebben. Specialist in KRACHT RELATIES, thuis, met vrienden en op de werkvloer.
HIT training High Impact Trainer , trainingen voor onlinecoachen, webinairs, Hugo Bakker, Linda Spaanbroek, Eelco de Boer, Bart van den Belt, Marijke Eggink, Jan Dirk Geertsema, Eric Hermans, Pieter Monsma en Daisy Goddijn uitgever en schrijvers coach. Mijn boek schrijf ik met de SCRUM methode  begeleid door Koos Meijer.

Mijn filosofie
Ik werk volgens de ideeën van de Integrale psychologie. Mensen leren zichzelf kennen en zijn dan in staat betere keuzes te maken. Mensen kunnen beter samenwerken. Conflicten worden inzichtelijk, zodat oplossingen mogelijk worden.

Iedereen bepaalt zijn eigen levensroute, ik leer mensen dat ze hierin een vrije keuze hebben. Als je wilt kun je doorgaan op jou ingeslagen weg, alleen is het nu een bewuste keuze.
Mijn Missie
Ik zou het geweldig vinden wanneer alle mensen zonder enige moeite ineens kunnen alles om hun heen herkennen,
wat de ander doet, wat zijzelf doen en wat voor effect dit heeft op elkaar.
Dat zij ineens door dit zien, horen en voelen helemaal zelf kunnen beslissen hoe zij willen reageren.
Hoe geweldig zou dit zijn, hoe veel fijner zouden mensen met elkaar omgaan, hoeveel gelukkiger zouden zij zich dan voelen.

Mijn Motto

De ander kun je niet veranderen alleen jezelf.
En weet je wat zo mooi is? Wanneer jij als eerste zelf veranderd,
dan verandert jouw hele omgeving vanzelf met je mee.

Geloof me, ik weet hoe je je voelt, ik heb zelf een hele reis gemaakt met vallen en opstaan. Al het goede heb ik behouden, dit samengevat, in de 50% Ik Jij Wij Methode, getest en getest, beoordeeld door cliënten met een 9 en ik ben er klaar voor om je te helpen!
Ik ben Ina Meijer van Rhee en ik had dit zelf al graag geweten toen ik nog een kind was.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail